سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در حال و هوای زیارتها به ویژه زیارت امام رئوف امام علی بن موسی الرضاعلیه آلاف التهیه و السلام وقتی که فضای قلبمان معطر به یاد ائمه معصومینعلیهم السلام می گردد؛ متمایل به زیارت، آن هم به نیابت از امام زمانمانارواحنا فداه می شویم اما لحظه ای به ذهنمان این گونه خطور می کند : ما کجا و نیابت از ائمه معصومینصلوات الله علیهم کجا؟! آیا ما لیاقت نیابت این بزرگواران را در زیارات داریم؟! نکند قلب امام زمانمانعلیه السلام از این کار راضی نباشد؟!
این خطورات با داستانی از امام جوادعلیه السلام برخورد کرد و جوابش را اینگونه یافت:

موسى بن قاسم مى ‏گوید: به امام جوادعلیه السلام عرض کردم: خواستم به نیابت از شما و پدربزرگوارتان، خانه خدا (کعبه) را طواف کنم؛ اما به من گفته شد طواف کردن به نیابت از اوصیاء، روا نیست.
امام جواد
علیه السلام فرمود: « بلکه هر قدر مى‏ توانى طواف کن، و بدان که طواف (به نیابت از اوصیاء) جایز است.» سه سال از این ماجرا گذشت. روزی با آن حضرت ملاقات کردم، به ایشان گفتم: من سه سال پیش از شما اجازه خواستم تا به نیابت از شما و پدرگرامیتان کعبه را طواف کنم، شما اجازه دادید و من آنچه خواستم طواف کردم. سپس خیالى به قلبم آمد، و مطابق آن عمل کردم.
آن حضرت فرمود: «چه خیالى کردى و به آن عمل نمودى؟»
عرض کردم: یک روز، به نیابت از رسول خدا
صلّى اللّه علیه و آله طواف کردم؛ آن حضرت سه بار فرمود: درود خدا بر رسول خدا
صلى اللّه علیه و آله و آله و سلم.
گفتم: در روز دوم، از جانب امیر مؤمنان على
علیه السلام طواف کردم، در روز سوم از جانب امام حسنعلیه السلام، در روز چهارم از جانب امام حسینعلیه السلام، در روز پنجم از جانب امام سجادعلیه السلام، در روز ششم از جانب امام باقرعلیه السلام، در روز هفتم از جانب امام صادقعلیه السلام، در روز هشتم از جانب امام کاظمعلیه السلام، در روز نهم از جانب امام رضاعلیه السلام، و در روز دهم از جانب شما طواف نمودم و اینان هستند کسانی که من بر اساس ولایتشان، دین خداوند
را پذیرفته‏ ام.
امام جواد
علیه السلام فرمود: سوگند به خدا اکنون داراى دین خدا هستى، همان دینى که جز آن از بندگان
، پذیرفته نمی شود.
عرض کردم: چه بسا به نیابت از مادرتان فاطمه زهرا
علیها السلام طواف کردم و گاهى طواف نکردم‏.

امام جواد
علیه السلام فرمود: « این کار را بسیار به جا آور؛ زیرا به خواست خدا بهترین عملى که انجام می دهى، همین است.»

برگرفته از کتاب « الانوار الهدی فی تواریخ الالحجج الالهیه» تألیف مرحوم شیخ عباس قمیرحمة الله علیه »