سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ما انسانها بر حسب فطرت خویش، نمی‌توانیم بدون تکیه گاه  زندگی کنیم. خلقت انسان این چنینست که به دنبال تکیه گاهی می‌گردد تا به آن اتّکا کند. اما ، انسانها بر اساس آن چیزی که در زندگی به آن تکیه می‌کنند، به چهار دسته تقسیم می‌شوند. طبقه ی اوّل، یعنی همان طبقه ی پایین بشریّت، نقطه ی اتّکایشان مال و ثروت است؛ تکیه گاهشان اندوخته های مالی است.

گروه دوم، نسبت به طبقه ی اوّل در مرتبه ی بالاتری قرار دارند. این گروه نقطه ی اتّکایشان مال و ثروت نیست؛ بلکه مقام و منصب است.

طبقه ی سوم، افراد بالا مرتبه ای در میان انسانها که از مال و منال گذشته اند؛ از جاه، مقام، منصب، ریاست، سلطنت و حکومت فارغ شده اند ؛ دارای مرتبه ی اعتماد به نفس اند. تکیه گاهشان قدرت نفسانی شان است. آنان به دنبال استخراج قدرت نهفته و خارق العاده ی نفس خویشند، تا به آن اعتماد کنند؛ چرا که اگر فکر و اراده ی انسان تربیت گردد، به حدی قدرتمند میشود که توان متوقّف نمودن بزرگترین قدرت ها را نیز دارد. لذا نخبگان بشریّت دنبال اتّکای به نفس، یعنی بهره برداری از قدرت فکری و سیطره ی ارادی خویش، هستند.

با اینکه قدرت نفس، فوق العاده و اعجاب انگیز است؛ امّا استثنای محدودیت آنرا نیز فراگرفته و در تنگنای اندازه های بشری محدود گردیده است.

نهایت و منتهای کمال که مافوق آن تصوّر نمی‌شود، این است که این قدرت نفسانی به قدرتی متصل گردد که لا یتناهی است و از ازل تا ابد، هر چیزی را تحت سیطره ی خود قرار داده است. آنگاه قدرت اعجاب انگیز بشری به ثمر می‌رسد.

به فرموده ی زیبا و شگرف امام جواد (علیه السلام) :

الثّقة بالله ثمنٌ لکلّ غالٍ و سُلّم إلی کلّ عالٍ

"اعتماد به خدا، قیمت هر متاع گران قدر و نردبان ترقی برای وصول به هر مقام بلندی است."

و از آنجاییکه حبل متین الهی بی شک امام مبین هر زمانی است که همان نقطه چهارم اتّکای بشر است؛ لذا بهترین تکیه گاه امام زمان و ریسمان محکم الهی است.

 

و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا